Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye

Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Esasen imam hatiplerin tarihi; milletimizin hak, hukuk, özgürlük ve adalet mücadelesinin de tarihidir. Kuruluşundan itibaren imam hatipler, bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu’na katılarak bir konuşma yaptı.

 

 

“SON YILLARDA İMAM HATİP OKULLARININ ŞÖHRETİ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNE GEÇMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Bugün 70 yaşında bir çınar olan imam hatiplerin aynı zamanda her adımı sabır, samimiyet ve azimle yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolü olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen imam hatiplerin tarihi; milletimizin hak, hukuk, özgürlük ve adalet mücadelesinin de tarihidir. Kuruluşundan itibaren imam hatipler, bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur. Millî iradenin üzerine düşen vesayet gölgesi kalktıkça imam hatiplerin de önü açılmış, kapısına vurulan zincirler kırılmıştır” diye ekledi.

“Son yıllarda imam hatip okullarının şöhreti sınırlarımızın ötesine geçmeye başlamıştır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dinî eğitimin yanı sıra fen ve sosyal bilimlerin de verildiği bu okullar, özgün eğitim modeliyle İslam âlemine güzel bir örnek oluşturuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın 89’u aşkın ülkesinden, ortaokul ve lise çağındaki bin 200 uluslararası öğrenci, ülkemizdeki imam hatip okullarına eğitim görüyor. Din istismarından beslenen FETÖ, DEAŞ, Eş-Şebab ve Boko Haram gibi terör örgütlerine karşı mücadelede imam hatiplerin rolü anlaşıldıkça inşallah bu sayı hem ülkemizde hem dünyada daha da artacaktır.”


15.10.2021 16:41:00 192 0