HAKILI BİR SERZENİŞ
Geçtiğimiz gün İnegöl de faaliyetine devam bir mobilya fabrikasında meydana gelen patlama neticesi, çalışanlarından biri vefat etti, altı çalışan da çeşitli yerlerinden yaralandı.
Necati isimli bir okurumdan konu ile ilgili bir mesaj aldım.
Mesajında haklı serzenişleri vardı.
Mesajı aynen yazıyorum.
“Hayırlı akşamlar Hanefi Yıldırım abim. Bir maruzatımı arz etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi korona virüs var. İşin neticesine bakarsak sokak ve mahalleler cümbür cemaat insan kaynıyor.
Kısacası abim maruzatımı hemen arz edeyim. Malum dünkü olayda bir arkadaşımızın mobilya fabrikasında meydana gelen patlamada bir emekçi işçi kardeşimiz vefat etti, altı kardeşimiz de yaralandı.
Dün hayatını kaybeden kardeşimizin cenazesi vardı. Cenaze ve defin işleminde ne bir bürokrat ve ne bir üst düzey siyasetçi, ne oda başkanları ve nede basın mensubu hiç kimseyi göremedim.
Beni yanlış anlamayın lütfen abim, ha diyeceksiniz ki yahu basının, bürokratın, oda başkanlarının, siyasetçi ve üst düzey insanların işi ne burada?
Abim bu sıradan bir ölüm olmadığı gibi sıradan bir cenaze de değil.
Cenaze evinde sadece Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Mehmet Yurttutan vardı.
Ölen kardeşimiz gariban çünkü.
Zengin olsa mahşeri bir kalabalık olurdu.
Bu tablo beni son derece üzdüğü için içimi size döktüm. Selam ve saygılarımla abim, ellerinden öpüyorum”.
Bu serzenişten sonra ben ne yazabilirim ki.
Yerden göğe kadar haklı.
Oysa cenaze merasimine basın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, mobilyacıların bağlı olduğu dernek ve oda temsilcileri katılmalı idi.
Haklı diyorum ama, yadırgamadığımı da ilave etmek isterim.
Tarih boyunca da hep öyle olmamış mı?
Bu dünya maaalesef böyle. İtibar, mal a, mülke, para ya ve kürk e....
Zenginlerin cenazeleri itibar görmüş, Garipler hep yalnız kalmıştır.
Bu durumu en güzel şekilde Yunus Emre şu dizeleri ile dile getirmiş
“Bir garip ölmüş diyeler,
Kırk gün sonra duyalar,
Soğuk suyla yuyalar,
Şöyle garip bencileyim.
Necati beye teşekkür ediyor, merhuma Allah tan rahmet diliyor, ailesine sabır niyaz ediyorum.