25.04.2024 09:32:00

15702

MİLLETVEKİLİMİZ AYHAN SALMAN'A AÇIK MEKTUP (2)

MİLLETVEKİLİMİZ AYHAN SALMAN'A AÇIK MEKTUP (2)

MİLLETVEKİLİMİZ AYHAN SALMAN’A AÇIK MEKTUP (2)

Sayın Milletvekilim, iyisiyle kötüsüyle bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Milletvekili seçimleri yapılalı da bir yıl oluyor. 

Zaman su gibi akıyor.

Bu akan zaman dilimi içerisinde yaşadığımız yere karınca kararınca bir şeyler yapabilir, eser veya eserler bırakabilirsek, yaratılış gayemize uygun yaşamış, yaptıklarımızdan dolayı da hayır dua almış oluruz.

Benim yaşam felsefem budur.

Bu nedenle de mesleğim ve fıtratım icabı elimden geldiğince, dilim döndüğünce sizlere açık mektuplar yazarak, kim bilir belki de portföyünüzde var olan, fakat bir şekilde ötelediğiniz konuları gündeme taşıyarak hizmet yapmanıza katkı koymak istiyorum.

Sayın milletvekilim, Kanuni Sultan Süleyman’ın “olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü, sanırım her şeyi izah ediyor.

Sağlıktan daha önemli bir şey olamaz. 

“ÖNCE SAĞLIK” diyerek, sizlerin bizzat Ankara ayağını, Alper başkanın da İnegöl ayağını takip ederek, çok kısa zamanda sonuca ulaşılmasını temenni ettiğim bir konuyu, bir sıkıntımızı bilgilerinize sunuyorum.

İnegöl Devlet Hastanesi, sizlerin de bildiği gibi yeni belediye binasının yapıldığı alanda, içerisinde tek kişilik özel odalarında bulunduğu 310 yataklı bir hastane olarak uzun yıllar bizlere hizmet verdi. 

Aradan yıllar geçti, yeni hastane yapılması gündeme geldi. Hastanenin Akhisar mahallemizde hastane yeri olarak ayrılan bölgeye yapılması konusunda ısrar ettiğimiz halde, sözlerimiz dikkate alınmadı. İtirazlarımıza rağmen yeni hastane binası şu andaki yerinde yapıldı. Ve ne yazık ki daha önce 310 yatağı bulunan hastanenin yatak sayısı artması gerekirken, bu sefer 300 yatakla hizmet vermeye başladı.

İnegöl Devlet hastanesi bölgenin en yoğun çalışan hastanesidir. Domaniç, Yenişehir, İznik, hatta Gürsu ve Kestel’den gelen hastalarla yaklaşık 500 bin nüfusa hizmet vermektedir. İstatistiklere bakacak olursak Hekim başına düşen hasta sayısının Türkiye ve Bursa ortalamasının iki katı olduğunu görürsünüz.

Hastanemiz yatak sayısı az olduğundan ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. 

Başhekim ve ilgililer gelen hastaları geri çevirmemek adına hastane içerisinde bazı yerlere bölmeler yaparak odalar oluşturdular. Tek yataklı odaları bir yatak daha ilave ederek çift yataklı hale getirdiler.  

Şu anda yatak sayımız tabir eğer yerinde ise sıkış tıkış 380 olmuştur. Bu yeterli mi?

Elbette hayır.

Geçtiğimiz gün sizlere yazmış olduğum açık mektupta hastanemizin sıkıntısını dile getirmiş Akhisar mahallemizde hastane yeri olarak ayrılan bölgeye acilen bir hastane yapılmasını talep etmiştim.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomi dikkate alındığında yeni bir hastanenin hayata geçmesi zor gibi gözüküyor olsa da; sizin, ilçe başkanımızın ve Belediye başkanımızın ısrarlı gayretleri ile bu işin üstesinden geleceğiniz kanaatini taşıyorum.

Maliye Bakanının kapısını çalın, Sağlık Bakanının kapısından ayrılmayın, sıkıntımızı dile getirin, el öpmekle dudak aşınmaz, insanımızın bu önemli sorununu çözmek için gayret gösterin.

Olmadı başaramadık mı? Yapabilecek bir şey yok deyip elimiz kolumuz bağlı bekleyemeyiz. Vermeyince mabut neylesin sultan Mahmut deyip kenara çekilmek yerine sorunu çözme adına alternatif üretmek durumundayız.

Yapılacak tek iş var, hastanenin çevresindeki kapalı spor salonu ve spor sahalarını da içine alacak şekilde, sporcu kardeşlerimizi de mağdur etmeyecek bir çalışma yapılmalı, ilgili makamların da onayı alınarak, bu yerler derhal sağlık bakanlığına devredilmelidir. 

Bu aşamadan sonra da imkan varsa devlete yoksa da hayırsever iş adamlarına müracaat edilmeli hastanenin yanına ek binalar yaparak hastanemiz daha verimli hale getirilmelidir. 

Bundan daha büyük bir hizmet olamaz.

Haydi Bismillah.

 

,