CHP Bursa İl Kadın Kolları: Rojin için adalet istiyoruz
CHP Bursa İl Kadın Kolları: Rojin için adalet istiyoruz
Van'da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada, vücut bölgelerinde 2 erkek DNA'sı tespit edildi. CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca yapılan basın açıklamasında "Rojin için adalet istiyoruz" diyerek son durumu aktardılar.
BURSA (İGFA) - Van'da, kaybolduktan 18 gün sonra sahilde cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Biyolojik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan ve göğüs ve vajina bölgesinde 2 erkek DNA’sına rastlandığı açıklanan rapor sonrası CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı basın açıklaması düzenledi.
CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı, İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasına İl Kadın Kolları Başkanı Nigar Bölüker, Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Özgür, İl Kadın Kolları Yöneticileri ve İlçe Kadın Kolları Başkanları katıldı.
Rojin’in adı aydınlık demek olduğunu belirten partili kadınlar, "Ama karanlık yine bir kadının hayatına çöktü. Hayalleri vardı. Çocuklara sevgiyi, umudu öğretmek istiyordu.Bir yaşam daha yarım kaldı. Biz, CHP Bursa İl Kadın Kolları olarak bu sessizliği kabul etmiyoruz. Rojin için adalet istiyoruz" dediler.
Gerçeğin ortaya çıkmasını, suçlunun bulunmasını ve bir daha hiçbir genç kadının kaybolmamasını istediklerini belirten CHP'li kadınlar, açıklamalarında "Her öldürülen kadında eksiliyoruz. Her susuşumuzda suça ortak oluyoruz. Bu yüzden susmayacağız. Rojin’in adaletini talep ediyoruz. Çünkü onun adı aydınlıktı. Ve biz o aydınlığı geri istiyoruz" ifadelerini kullandılar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
-
1
Bursa Büyükşehir Meclisi’nde gergin toplantı! Su zamları, BUSKİ borçları ve yönetim eleştirileri
-
2
Başkanı Yılmaz’dan Bursa yönetimine eleştiri: Kaynaklar verimsiz kullanılıyor
-
3
Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!
-
4
Bursa İnegöl’de ruhsatsız silah operasyonu
-
5
Bursa Nilüfer’de tatlı üreticilerine sıkı denetim
-
6
Bursa Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı
-
7
Sahil Güvenlik gemi ve botları 18 Mart’ta halkın ziyaretine açılacak




